Meapartment

Leidingen laten verleggen

Leidingen verleggen, dit is één van de meest voorkomende klusjes van een loodgieter. Maar hoe gaat dit precies in zijn werking?

De leidingen

Een water- of gasleiding verleggen kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als je een nieuwe kraan wilt plaatsen. Dit is geen makkelijk klusje voor jou zelf, maar voor de loodgieter is dit een kwestie van doen. Voordat de loodgieter begint met het verleggen van de leiding sluit je de hoofdkraan af. Hiermee voorkom je uiteindelijk lekkages. 

Het verplaatsen

Voordat de leidingen verplaatst worden, is het ook verstandig om uit te tekenen hoe de leidingen verlegd moeten worden. Ook is het belangrijk om de afstand te meten, omdat het anders zonde is van de het materiaal dat er gebruikt wordt. 

Veel mensen kiezen voor een koperen leiding, dit ziet er namelijk netter uit. De loodgieter kan met een speciale snijder de leiding op maat maken, de maat zoals die moet worden. Bij een koperen leiding is er wel een zaag of een pijpsnijder nodig. 

Waterleiding

Bij een waterleiding komt het vaak voor dat de afvoer verplaatst moet worden. Hier komen ze vaak achter na het verleggen van de waterleiding. Dit komt doordat de ruimte vaak niet in gebruik was, zoals een keuken of badkamer. Wel is dit een grote klus en er komt aardig wat breekwerk bij te pas. Het kan niet anders dat dit door een vakman moet worden uitgevoerd. 

Kosten

De kosten verschillen per werkzaamheid. Er wordt meestal per uur gerekend en je betaalt voor de benodigde materialen. De ruimtes in het huis geven ook een prijsverschil. Wil je bijvoorbeeld een leiding verleggen in de keuken ben je meer kwijt dan in de toilet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *